Hruškový koláč s čokoládou a kokosem




Jednou takhle v sobotu jsme měli doma přebytek hrušek, a proto jsem se rozhodla zaexperimentovat a udělat koláč. Pekla jsem ze surovin, které jsem měla zrovna doma a které máme doma rádi.

Nebudeme chodit kolem horké kaše a jdeme na to.

Na koláč budete potřebovat:

  • cca 150 g polohrubé mouky
  • 50 g kokosu
  • 70 g cukru
  • 120 g másla (nebo Hery)
  • lžíce kakaa
  • lžička prášku do pečiva
  • špetka skořice
  • hrušky
  • cca 100 g čokolády 


A postup je jednoduchý. Všechny suroviny smícháme dohromady. Dvě třetiny těsta natlačíme do formy (na dno nechte více než do krajů, aby se dno nerozmáčelo). Těsto pokryjeme nakrájenými hruškami. Zbylou třetinu těsta nadrolíme na koláč. Celé pečeme ve vyhřáté troubě na 170 °C asi 15 min (dle trouby).
Poté rozehřejeme čokoládu a koláč pocákáme. Necháme vychladnout, ideální je nechat ho přes noc v lednici a jíst až druhý den.

Dobrou chuť!




Komentáře

Okomentovat